De Massage

De mensen zijn al jaren erg bezig met hun gezondheid, ze eten gezond sporten en bewegen veel en zorgen voor ontspanning.

Wat veel mensen niet weten is dat een massage ook erg goed kan bijdragen aan een gezond lichaam.

Een massage kan namelijk stress verminderen, spieren herstellen, je weerstand verhogen, je bloeddruk verlagen en heeft nog veel meer gezondheid bevorderende effecten.

Zorg voor ontyspanning

Gezond eten en sporten is gezond voor ons lichaam, maar we vergeten vaak te ontspannen. Vaak wordt er dan gezegd, Ik heb er geen tijd voor,  het komt wel een keer, het schiet er bij in. Terwijl dat nu juist belangrijk is voor een gezond lichaam.

Als we namelijk niet op zijn tijd rust nemen, ontspannen of leuke dingen doen, kan dit lichamelijke en/of geestelijke problemen opleveren. Vooral langdurende stress is zeer slecht voor je gezondheid.

Daarom is ontspannen zo belangrijk. Iedereen haalt rust en ontspanning uit andere dingen, het kan van alles zijn, b.v. een lange wandeling maken, rustig een mooi boek lezen, een middagje naar de bioscoop of misschien de dierentuin. Maar wat bij veel mensen zorgt voor een ultieme ontspanning is wel een massage.

Er zijn verschillende massages

Er zijn diverse soorten massages, geheel aangepast aan jou behoefte. Je hebt ontspanningsmassages, gericht op de ontspanning van de spieren. Ayurvedische massage, gericht op de energiebanen in je lichaam. Zweedse massage, een van de oudste massagevormen gericht op het verminderen van spierpijn en het bevorderen van de bloedsomloop. Hotstone massage, waarbij gebruik wordt gemaakt van magnetische en temperatuur behoudende eigenschappen van de stenen. Stress-fix massage, gericht op vastzittende spieren en knopen en het losmaken hiervan. Zie ook onze blog over de verschillende massage vormen  

Hotstone SET hotstone pan 18 Liter + 64 basalt stenen | Hotstone heater SET

6 Gezondheidsvoordelen van een massage

Buiten dat een massage ontspannend kan zijn voor je lichaam en je geest, heeft een massage nog veel meer gezondheidsvoordelen.

1. Soepelere spieren

Door een massage worden de spieren lekker losgemaakt, het zal pijnlijke spieren verzachten en het helpt de spieren te ontspannen. Na een massage zal je je letterlijk losser en soepeler voelen.

2. Het verbeterd de bloedcirculatie.

Een massage zal de bloedsomloop activeren, het zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten in de huid verwijden, waardoor er meer bloed gaat stromen. Dat is de reden dat je na een massage (en sportsessie) zo’n mooi gezond kleurtje hebt

3. Het verwijderd afvalstoffen.

Door de massage worden niet alleen de circulatie maar ook de lymfevaten geactiveerd. Daardoor kunnen de afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

4. Je zal beter slapen.

Als je een massage hebt gehad zal je sneller en dieper in slaap vallen. De reden daarvan is dat er tijdens een massage serotonine geproduceerd wordt wat er voor zorgt dat je beter zal slapen. Als je al ooit een massage hebt gehad zal je herkennen dat je daarna altijd lekker loom en slaperig bent.

5. Het verbetert de concentratie.

Een massage zal er voor zorgen dat je mentaal tot rust komt. Hierdoor zal je concentratie beter worden. Daarom is het altijd een goed idee om in een drukke tijd (b.v. examens) regelmatig een massage te nemen.

6. Een massage zal je gelukkiger maken.

Als je gemasseerd wordt zal je een gelukkig gevoel krijgen, de reden hiervan is dat de aanmaak van endorfine en oxitocine wordt gestimuleerd. Deze stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel. Je zal een zorgeloos gevoel krijgen , wat je niet alleen van binnen hebt maar ook naar buiten uitstraalt. Daarom is het ook zo fijn om je baby (vooral een huilbaby) heerlijk te masseren.

Buiten deze redenen om, zijn er nog veel meer voordelen om jezelf regelmatig te verwennen met een massage.

Cups voor cupping massage

26 verschillende massages, welke kies jij?

In totaal zijn er meer dan 80 verschillende massagesoorten die allemaal hun eigen karakteristieken hebben. In deze longread bespreken we de 26 bekendste massages en de voordelen van deze massages.

Als je eenmaal weet wat de verschillende soorten massages specifiek voor jou kunnen betekenen, weet je ook meteen welke voordelen je eruit kunt halen.

Compleet stappenplan om een goede massage tafel te kopen.

Tegenwoordig kun je overal een massagetafel kopen. Ze zijn soms zelfs in de supermarkt te koop! De prijzen van massagetafels verschillen echter enorm. Zo koop je een goedkope inklapbare massagetafel voor niet meer dan €80,-, terwijl een professionele elektrische behandeltafel al snel enkele duizenden euro’s kan kosten. Het kopen van een massagetafel die past in jouw situatie kan daarom lastig zijn, omdat het aanbod overweldigend is. In deze complete handleiding zullen we je alles vertellen over waar je op moet letten om een massagetafel te kopen die vele jaren mee zal gaan.

Massagepraktijk benodigdheden 2021

Om een massagepraktijk te beginnen, heb je niet veel nodig. In principe kun je met een inklapbare massagetafel met draagtas al prima op locatie of aan huis bij cliënten werken. Maar als je besluit een eigen locatie te openen en vanuit een massagepraktijk te werken, heb je iets meer benodigdheden nodig. Welke benodigdheden dit zijn, is ook afhankelijk van welke massages je aanbiedt. In deze handleiding hebben we het over alle materialen en dingen die je nodig hebt of welke handig zijn om te hebben.