Magnesium

 Magnesium, 

De regiseur van ons lichaam

Magnesium is na zuurstof en water onze derde levensbehoefte. Dit mineraal is de regisseur van ons lichaam. Het is de activator van meer dan 350 metabolische reacties en wordt in het lichaam gebruikt voor meer dan 6000 processen. Magnesium heeft invloed op de mentale functies, op het hart, de spieren, de bloeddruk en de spieraansturing. Magnesium zorgt dat we ons fit voelen doordat het een rol speelt bij onze energieproductie. Magnesium geeft rust. Lees in onze blogs wat magnesium is en wat het voor u kan betekenen.

RECENTE BLOGS

Website mock-up DigiVisuall

De werking van Magnesium

Tegenwoordig is er veel te doen over magnesium. Magnesium  zorgt  voor meer dan driehonderd verschillende processen in het lichaam, denk daarbij aan de opbouw van de botten en het functioneren van spieren en zenuwen. Bent u benieuwd waar magnesium allemaal goed voor is? We zetten het op een rij in dit dossier.

Het gebruik van magnesium

De Massage Soecialist werkt met zowel orale-, als met transdermale producten.

Er zijn situaties waarin De Massage Specialist zelfs een combinatie van die twee aanbeveelt.

Het voordeel van transdermale producten is dat de opname ervan rond de 70% is en de orale producten op een opname van 25% zitten.

Dit komt omdat de transdermale producten direct door de huid gaan en de orale producten via het maag/darmkanaal opgenomen worden.

Magnesium en Kinderen

Veel kinderen kunnen extra magnesium gebruiken. Of het voor verlichting van groeipijnen is, een betere huidconditie, beter concentreren of beter slapen, extra magnesium kan helpen.