AROMATHERAPIE

Aromatherapie

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en het bevorderen van de gezondheid door gebruik te maken van essentiële oliën. In deze oliën is een levenskracht verzameld, die als het ware overgedragen wordt op de cliënt, dit zal bijdragen aan het herstel van het natuurlijke evenwicht in het lichaam. Al deze oliën zijn in zekere mate antiseptisch en heeft daarnaast specifieke eigenschappen, deze richten zich op een of meerdere organen en/of aandoeningen.

Hierbij gaat het om een selectief proces, waarbij uitsluitend de schadelijke bacteriën worden uitgeschakeld, de onschadelijke en nuttige bacteriën blijven daarbij ongemoeid. In tegendeel tot de langs synthetische weg geproduceerde geneesmiddelen, die wel de schadelijke bacteriën doden maar daarnaast ook een groot aantal onschadelijke en zelfs benodigde bacteriën doden.

Het gebruik van essentiële oliën zal dan ook, als het goed wordt gebruikt, bijna nooit neveneffecten tot gevolg hebben.

De essentiële oliën worden opgenomen in het lichaam door inhalering, de huid of de slokdarm. Ze verlaten de huid door de huid, de urine of ontlasting.

RECENTE BLOGS

Website mock-up DigiVisuall

Heerlijke kamergeur recepten

Een aangenaam binnenklimaat heeft niet alleen een positief effect op onze gezondheid en ons welzijn, onze stemming wordt ook doorslaggevend beïnvloed door onze omgeving. Of het nu stimulerend, concentratie bevorderend en verfrissend is of ook kalmerend, verwarmend en harmoniserend: ontdek onze kamergeurende doe-het-zelfrecepten voor vernevelaars, aromalampen, geurstenen e.d..

Cosmetische recepten

De huid is ons grootste zintuig en wordt beschouwd als de spiegel van de ziel. Reden genoeg om hier extra aandacht en zorg aan te besteden. Of het nu gaat om geurige baden, voedende lotions of versterkende rubs: met eenvoudige recepten en vaak maar een paar ingrediënten kunnen thuis geurige verzorgingsproducten worden gemaakt voor elke gelegenheid en stemming, om het lichaam en de zintuigen te verwennen.

Gebruik etherische oliën op de juiste manier

Essentiële oliën kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Aromatherapie-toepassingen zijn niet alleen mogelijk via kamergeur, maar ook via geurige baden en aromamassages, rustgevende stoombaden, in de sauna of door het gebruik van etherische oliën voor koken en bakken. We laten je kennismaken met de basisprincipes van aromatherapie en laten je zien hoe je de etherische oliën correct gebruikt.