5 TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN UW MASSAGESALON

5 tips voor het inrichten van je massage salon

Gefeliciteerd, U hebt besloten om uw eigen massage salon te beginnen. De inrichting daarvan is heel belangrijk. Je wilt je natuurlijk onderscheiden, maar je wil geen kapitaal uitgeven aan de meubels. Daarom een aantal tips waardoor je massage salon een originele inrichting krijgt met een warme sfeer en toch hygiënisch en budgetvriendelijk blijft.

1. Kies een eyecatcher die de aandacht trekt

De Entree van je salon is je visite kaartje, dus erg belangrijk. Kies voor de inrichting van je salon voor simpel niet druk maat juist rustig en sereen. Richt de focus op een mooi beeld of licht element, waar het oog naartoe wordt getrokken. Je zou bij voorbeeld kunnen kiezen voor verse bloemen een mooie grote Aloë Vera plant en een mooie opvallende balie. Kies ook voor een gezellig zitje van bijvoorbeeld tweede hands banken of stoelen waar je wat extra kussens op legt.

Als gasten binnen komen zullen ze gelijk de sfeer van de Massage salon proeven. Je moet er dus aan denken wat ze zien als ze bij je binnenkomen, Een welkomstdrankje zoals een geurende kruidenthee uit een bijzonder kopje en/of een kan water met vruchten is gemakkelijk te serveren, zodat de gast het gevoel heeft welkom te zijn, en hoeft niet veel te kosten.

2. Ga voor licht dat gedimd en indirect is.

Licht is een belangrijk aspect, zorg er dus voor sfeer verlichting, niet te donker maar zeker ook niet te licht. Teveel licht zorgt ervoor dat mensen zich niet kunnen ontspannen.

Als je bezig bent met de inrichting van je massagepraktijk, kun je daarom het beste kiezen voor indirect en gedimd licht in de behandelkamer. Dit hoeft niet duur te zijn, kies bijvoorbeeld voor ledstrips die bevestigd worden achter een spiegelrand of meubel. Of ga voor lampen met grote lampenkappen zodat er geen directe lichtbron is.

Je zou kunnen kiezen voor Himalayazoutlampen. Deze lampen zijn er in twee versies: met een lampje erin of met ruimte voor een waxinelichtje. Deze lampen hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Ze zuiveren onder andere de lucht en verbeteren de gemoedstoestand. Ook hebben ze een positief effect op slaap en ontspanning.

Saloninrichting

3. Zorg voor de juiste balans in kleuren

Qua kleuren kun je in de massagepraktijk het best een combinatie maken tussen natuurlijke materialen en kleuren en witte tinten. Het laatste zorgt voor een hygiënische uitstraling en warme aardetinten zorgen voor innerlijke rust en sfeer. Het kost niet veel om de muren van je massagepraktijk een kleur te geven, maar het is een van de makkelijkste methodes om de ruimte een ander gevoel te geven.

Volgens de kleurenpsychologie worden aardetinten gelinkt aan vertrouwen, bescheidenheid en eerlijkheid. Wit staat voor reinheid en eenvoud. Belangrijke eigenschappen die je graag zou willen uitstralen met je massagepraktijk.

4. Kies voor kalmerende geuren

De geuren in een behandelkamer zijn zeer belangrijk. De diverse geuren hebben dan ook diverse effecten, b.v. citrus geuren geven je energie en lavendel laat je ontspannen. De geuren van rozen en sandelhout zorgen voor kalmte zodat je gast zich goed kan ontspannen.

Met een Difuser zorg je er snel voor dat je massage salon heerlijk ruikt, je kan aan je gast vragen waar hij/zij van houd zodat je er een persoonlijke ervaring van kan maken.

5. Gebruik planten om rust te creëren

Onderzoek heeft uitgewezen dat stress al vermindert als je ongeveer 5 minuten naar planten kijkt. Het uitzicht op groene gewassen zorgt ervoor dat je hartslag en bloeddruk verlaagt. Ook kun je beter wegdromen en ontspannen. Planten geven zuurstof en vocht af, waardoor de luchtkwaliteit verbetert.

Kies er daarom ook voor om rustgevende planten neer te zetten in je massagepraktijk. Dit kun je combineren met de eyecatcher van het eerste punt. Bijvoorbeeld een grote plant in een opvallende pot of meerdere kleine plantjes bij elkaar.

Resume

Dus als je blikvangers, planten, gedimd licht en natuurlijke kleuren kiest, wordt de inrichting van je massagepraktijk origineel en kalm, maar wel onvergetelijk. Je hoeft geen enorme verbouwing te gaan beginnen, je kunt starten met kleine veranderingen. Bijvoorbeeld hoeslakens voor je massagetafel in een andere kleur.