Magnesium Voedingsuplementen

Magnesium voedingsuplementen

Magnesium en Antibiotica

Medicijnen die magnesium of zink bevatten belemmeren de opname van minocycline. Bij voorkeur stopt u tijdens de antibioticumkuur een paar dagen met het middel dat magnesium of zink bevat. Overleg hierover met uw arts. Als het niet mogelijk is een paar dagen te stoppen, moet u ervoor zorgen dat u minocycline minimaal 2 uur voor het andere middel inneemt.

Wat doen frisdranken met magnesium?

Veel (koolzuurhoudende) frisdranken bevatten fosfaten. Deze fosfaten zitten in ongelooflijk veel voedingsmiddelen, we krijgen er daardoor veel te veel van binnen.

Fosfaten binden met magnesium in de darmen waardoor deze niet beschikbaar is voor het lichaam. Door het drinken van koolzuurhoudende frisdranken spoelt magnesium het lichaam uit. De enorme stijging van het gemiddeld verbruik van koolzuurhoudende frisdranken sinds het begin van de vorige eeuw is een grote oorzaak van magnesium tekorten.

 

Kinderen

Veel kinderen kunnen extra magnesium gebruiken. Of het voor verlichting van groeipijnen is, een betere huidconditie, beter concentreren of beter slapen, extra magnesium kan helpen.

 

Ook bij de bestrijding van gedragsstoornissen als ADHD, autisme en depressie kan magnesium worden ingezet als ondersteuning of als een natuurlijk alternatief voor de vaak heftige medicatie. Diverse klinische onderzoeken zijn uitgevoerd rond het toedienen van extra magnesium om gedragsstoornissen bij kinderen te verhelpen. Bij de meeste onderzoeken werd tevens extra vitamine B6 gegeven. Deze onderzoeken lieten allemaal een positieve werking zien. Na het stoppen van de suppletie met magnesium verergerden de symptomen binnen enkele weken weer.

 

De magnesium complex en de magnesium rustgever bestaan uit een combinatie van:

Magnesium bisglycinaat (151 mg)
Magnesium citraat (151 mg)
Magnesium glycerofosfaat (151 mg)

Er is gekozen voor deze 3 vormen omdat dit een zo groot mogelijk spectrum van opname geeft. Het zijn alle drie organische vormen, wat wil zeggen, lichaamseigen.

 

De magnesium bisglycinaat heeft als voordeel dat het ‘omarmd” wordt door 2 moleculen van het aminozuur glycine, waardoor het door het lichaam niet gezien wordt als een mineraal maar als een aminozuur. Dit heeft als voordeel dat aminozuren beter opgenomen worden dan mineralen.

 

Doordat het bestaat uit hele fijne, kleine deeltjes, komt het OOK terecht in de hersenen. De bisglycinaat wordt goed verdragen door het lichaam, ook in een hoge dosis.

 

de werking van de 3 magnesium vormen:

De bisglycinaat is goed in te zetten voor een goede werking van het zenuwstelsel, het geheugen, concentratievermogen, leerproces en beter slapen.

 

De magnesium citraat (gebonden aan citroenzuur) wordt met name onder invloed van maagzuur opgenomen rond de maag en begin van de dunne darm.

 

De citraat is met name geschikt voor het behoud van soepele spieren. Het ondersteunt bij vermoeidheid en lichamelijke inspanning.

 

De magnesium glycerofosfaat is NIET laxerend. Hij ondersteunt het zenuwstelsel voor een normaal functioneren.

De MAGNESIUM COMPLEX, MAGNESIUM RUSTGEVER EN MAGNESIUM COMPLEX MET GLUCOSAMINE bevatten allemaal naast de magnesium vit B6 en L-Taurine. Deze zijn nodig om het magnesium door de celwand heen te helpen.

 

De MAGNESIUM COMPLEX EN MAGNESIUM COMPLEX MET GLUCOSAMINE bevatten ook nog spirulina en chlorella.

 

De MAGNERSIUM RUSTGEVER heeft naast het magnesium die rustgevend is nog extra rustgevers in zich (rhodiola en passiflora).

 

DE MAGNESIUM COMPLEX MET GLUCOSAMINE heeft extra glucosamine in zich. GLUCOSAMINE ondersteunt de aanmaak en opbouw van kraakbeen in de gewrichten. Naarmate we ouder worden, maakt het lichaam minder glucosamine aan. Met name het opstarten vanuit een zitpositie naar lopen is dan moeizamer.

 

In een (gratis) consult kan er geadviseerd worden welke magnesium vorm het beste voor de klant is.

 

De capsule van de producten van Magnesium Forever zijn vegetarisch.

 

De 3 producten van Magnesium Forever welke GEEN magnesium bevatten (VIT D3, RHODIOLA 500 MG EN VIT C/B5) zitten in het assortiment omdat ze een synergie met magnesium hebben, waardoor ze vaak ingezet worden voor een nog beter resultaat.

RECENTE BLOGS

Website mock-up DigiVisuall

De belangrijkste essentiële oliën

SWE hebben voor u de belangrijkste Essentiële oliën op een rijtje gezet.

Hierbij vind u alle eigenschappen die zich in de oliën bevinden. Deze oliën hebben vele gezondheidsvoordelen, zowel inwendig als uitwendig

BLOG 2

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

BLOG 3

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.